Кулінарія

Куди подіти великий урожай листових салатів. Пара нових рецептів

Перший рік городництва він такий – як що посієш-те, як воно виросте, а потім будеш думати як це використовувати, тому що викинути шкода. У випадку з листовими салатами я була впевнена, що посіяла не так вже багато, все з’їмо свіжим і навіть ще посіяла нещодавно щоб був молоденький.

І ось прибрала днями ті, що з першого посіву, поки він не переріс, і вийшла купа зелені.

Вже і роздавала, і мало не кожен день різала в салат з огірків і помідорів, і все одно їх багато. Єс-але я пішла питати у інтернету що можна приготувати з листовими салатами, знайшла кілька цікавих варіантів, зараз розповім.

  • Соус, майже “Берлінський”.
  • Тут у нагоді і шпинат, який я теж не знала куди прилаштувати. У мене в соусі відсутній зелений лук, а кількість інгредієнтів я брала на око і на смак, тому “майже Берлінський”, але вам наведу оригінальний рецепт в цитату.
  • Сметана 15 % жирності 150 грам
  • Вершки 25 % жирності 150 грам
  • Сік лимонний концентрований 2-3 столові ложки
  • Масло рослинне 2-3 столові ложки
  • Часник 1-2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор 1 чайна ложка або за смаком

Зелень:

  • Петрушка 2 гілки
  • Кріп 2 гілки
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Шпинат 8-10 листків
  • М’ята 2-3 листка
  • Базилік свіжий 2 гілки
  • Салат листя 2 штуки

Зробити всю зелень і часник в блендер, подрібнюємо в пюре, додаємо сметану, сіль, цукор, масло, лимонний сік і перемішуємо. Готове.

Щоб перемолоти зелень додала трохи води, а сметана була 10%, з-за цього соус вийшов рідкий, хоча для моїх цілей якраз годився. Цим соусом я залила обсмажений фарш і всі разом трохи протушила. Вийшло звичайно оригінально і на вигляд, і на смак.

Але на смак краще ніж на вигляд, чесно кажучи))

Не знаю чи можна заморозити основу для такого соусу, хоча ідея має право на життя.

До м’яса соус хороший, якщо ви влітку частенько смажите шашлики, беріть на замітку, здивувати друзів точно вийде ))

  • Салат “Нур”.

Як по мені, так це не салат, а якесь самостійне блюдо. Квасоля це білок, плюс яйця, вже можна бути ситим на пару годин.

  • Квасоля консервована
  • Яйце куряче, варене
  • Огірок
  • Листя салату
  • Майонез
  • Сіль

Тут я думаю і без пояснень зрозуміло що треба зробити – нарізати цього вимагає і всі інгредієнти змішати. Квасоля у мене була червона, більше подобається така.

Чесно скажу – салат на любителя. Навіть другий раз готувати мені якось не хочеться його. Смак не такий виразний, відчувається саме як квасоля, яйця, огірок, салат, ніби чогось у ньому не вистачає, що зв’яже всі ці інгредієнти в одне блюдо.

Ці страви, і соус, і салат, мене не захопили, так що буду ще щось пробувати готувати з листовими салатами. Питання куди їх дівати якщо виросло багато поки залишається відкритим.